Здесь вы можете пройти тест по английскому языку на тему Предлоги (Prepositions). В тесте 10 вопросов, из четырех вариантов ответов единственный верный. 

1. Mozart was born in Salzburg ... 1756.

a) on
b) at
c) in
d) during

2. It has been raining ... two days without stopping.

a) on
b) for
c) during
d) at

3. Many interesting suggestions were made ... the meeting.

a) into
b) onto
c) for
d) during

4. My English courses begin ... 7 January and end ... 10 March.

a) on / in
b) at / at
c) in / in
d) on / on 

5. I'm just going out to do some shopping. I'll be back ... half an hour.

a) at 
b) for
c) while
d) in

6. Kate works hard during the week, so she likes to relax ... the weekends.

a) in
b) at
c) for
d) with

7. Our family always gets together ... Christmas Day.

a) at
b) in
c) on
d) while

8. I haven't seen Ann ... a few days. I last saw her ... Tuesday.

a) during / on
b) during / at
c) for / on
d) for / at

9. We met a lot of people ... we were on holiday. ... that time, we also visited a lot of museums and galleries.

a) while / During
b) during / While
c) for / At
d) at / For

10. Tom doesn't see his parents very often – usually only ... the New Year and sometimes ... the summer for a few days.

a) on / in
b) on / at
c) at / in
d) at / on


Ответы

1-c, 2-b, 3-d, 4-d, 5-d, 6-b, 7-c, 8-c, 9-a, 10-c.