В этом тесте вы сможете проверить, насколько хорошо вы усвоили тему The Gerund – Герундий. Вы можете повторить правила по этой теме изучив презентацию о герундии. 

Обратите внимание, в некоторых вопросах теста употреблен не герундий, а инфинитив. Так вы сможете проверить, насколько хорошо вы отличаете употребление герундия и инфинитива. 

1. Do you like_____ football on TV?

A) watch
B) watched
C) watches
D) watching

2. Thank you for_____ me.

A) helping
B) help
C) to help
D) helped

3. I’m afraid of _____ mistakes.

A) to make
B) made
C) make
D) making

4. It is important _____.

A) to win
B) winning
C) win
D) won

5. A: This problem is too difficult. I can’t solve it.
    B: Is it really too difficult for you _____?

A) solving
B) solve
C) to solve
D) solved

6. Have you got anything _____?

A) reading
B) to read
C) read
D) reads

7. She is good at _____.

A) to swim
B) swimming
C) swims
D) swum

8. My father does the _____ himself.

A) ironing
B) irons
C) to iron
D) iron

9. My mother does all the _____.

A) cleaning
B) to clean
C) cleans
D) clean

10. The boy _____ in the dentist’s chair has got toothache.

A) sitting
B) sat
C) sit
D) sits


Ответы

1-D, 2-A, 3-D, 4-A, 5-C, 6-B, 7-B, 8-A, 9-A, 10-A.

Источник: Atalay Oguz «TEST MASTER» – Baskent Education Publication