Данный тест поможет вам закрепить знания в темах Past Simple Tense и Past Continuous Tense. Ответив на все 10 вопросов, вы сможете себя проверить, поскольку внизу представлены правильные ответы на вопросы теста.

1. He _____ some new shoes last month.

A) bought
B) buying
C) buy
D) buys

2. A: _____ did she _____ a job?
B: In the car factory.

A) When / get
B) Where / got
C) Who / get
D) Where / get

3. Max didn’t _____ yesterday afternoon; he _____ at home.

A) go out / stayed
B) go out / stay
C) went out / stayed
D) went out / stay

4. A: _____ you _____ Jane last month?
B: No, I _____ .

A) * / saw / didn’t
B) Did / see / didn’t
C) Did / saw / didn’t
D) Did / see / did

5. Geoffrey _____ French before, but he _____ at university now.

A) study didn’t / studies
B) didn’t study / study
C) did not study / studies
D) didn’t studied / studies

6. I _____ a friend while I _____ the shopping

A) was meeting / did
B) met / was doing
C) meet / do
D) met / did

7. I _____ for my things when I ____ someone call my name.

A) paid / was hearing
B) pay / heard
C) was paying / hear
D) was paying / heard

8. While we _____ a drink, a waiter _____ a pile of plates.

A) had / was dropping
B) have / dropped
C) have / drop
D) were having / dropped

9. While the waiter _____ up the broken plates, he _____ his finger.

A) picked / was cutting
B) was picking / cut
C) pick / cut
D) picks / cut

10. While I _____ this morning, I _____ my money. I don’t know how.

A) shopped / lose
B) was shopping / lost
C) shopped / was losing
D) shop / lose


Ответы: 1-A, 2-D, 3-A, 4-B, 5-C, 6-B, 7-D, 8-D, 9-B, 10-B

Источник: Atalay Oguz «TEST MASTER» – Baskent Education Publication